Muodostelmaluistelun fiiliksiä onnistuneesta kisaviikonlopusta!

18.3.2022

Viime viikonloppuna 12.-13.3.2022 kilpailtiin Kouvolassa kansallisten sarjojen loppukilpailu sekä SM-noviisien hopeafinaali. EVT:llä oli joukkueita mukana neljässä sarjassa joissa kaikissa nähtiin upeita onnistumisia. Alla joukkueiden tunnelmia ja fiiliksiä kilpailuista:


SM-noviisit Dream Steps:

SM-noviisijoukkue Dream Steps luisteli sunnuntaina 13.3. Kouvolan Lumon areenalla SM-sarjojen hopeafinaalissa varman ja liukuvan rutiinisuorituksen voittaen kilpailun kauden ennätyspisteillä 62,60!
  
Harjoitukset kohti loppukisaa olivat sujuneet nousujohteisesti ja ahkera työ palkittiin yli 30 pisteen base value pisteillä. Mm twissel elementin ja liikkuvan piiri elementin tekninen työstäminen tuotti tulosta. 

Vaikka viime viikkojen sairastelut ja kokoonpanon elämiset aiheuttivat lisäjännitystä kilpailuun valmistautumiseen, kantoi jokainen Dreami kortensa kekoon ja joukkueena tekivät yhdessä hienon suorituksen. Valmennustiimi on ylpeitä jokaisesta luistelijasta, siitä kasvusta ja kehityksestä, jota jokainen on tehnyt kauden aikana. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kevätnäytöksen jälkeen kohti seuraavaa kautta.

Sijoitus 1./6

Kansalliset noviisit Cool Steps:

Kilpailuissa toiseksi viimeisenä luistellut Cool Steps teki Noviisit -sarjassa varman suorituksen keräten parhaat pisteet 15 joukkueen joukosta.  Joukkue oli yhteneväinen ja ilmensi hyvin musiikkia.
Pisteitä kertyi yhteensä 69.99 mikä on myös kauden piste-ennätys.


Kisa kisalta joukkueen suoritusvarmuus ja yhdenaikaisuus sekä perusluistelu ja musiikin ilmentäminen on parantunut. Nämä osa-alueet näkyivät myös pisteissä.
Voiton ratkettua joukkueen jännitys purkautui riehakkaisiin voitontansseihin ja ilonkyyneleisiin.

Sijoitus 1./15

Kansalliset juniorit Hot Steps:

Joukkue pääsi lähtemään Kouvolan kilpailuihin lähes täysin voimin eikä korona onneksi tällä kertaa sotkenut suunnitelmia sen suuremmin. Oli hienoa päästä kisaamaan loppukisoihin ja näyttämään kauden aikana tehdyn työn tuloksia.

Joukkueena Hotit olivat koko viikonlopun ajan todella hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä. Tämä näkyi kaikessa heidän tekemisessään ja myös kisajäällä. Hotit luistelivat ohjelman yhdessä, ennen kaikkea toisilleen ja nauttivat ohjelman esittämisestä yleisölle vielä viimeisen kerran. Suoritus oli hyvä rutiinisuoritus ja saimme hienosti tavoittelemiamme teknisiä tasoja läpi!

Loppukilpailujen pronssimitali oli upea päätös hienolle kisakaudelle ja tämän joukkueen kasvutarinalle niin joukkueena kuin yksilöinäkin. Viikonloppu oli kaikin puolin todella ihana, onnistunut ja ikimuistoinen!

Sijoitus 3./16

Kansalliset seniorit Ex-Steps:

Valmistautuminen kisaan sujui kisaviikkoon asti hyvin ja joukkue oli rautaisessa kunnossa, valmiina kauden viimeiseen kilpailuun. Valitettavasti kisaviikko ei kuitenkaan mennyt kuten toivottiin ja korona pääsi yllätämään joukkueen. Uusi tavoite oli päästä kisajäälle, jonne vastoinkäymisistä huolimatta päästiinkin hyvällä rutiini suorituksella. Tällä kertaa tekniset pisteet jättivät joukkueen kovassa kisassa viidenelle sijalle. Vaikkei sijoitus ollut se mitä aluperin lähdettiin hakemaan, olemme onnellisia siitä, saimme luistella vielä viimeisen kerran tunteikkaan ohjelmamme yhdessä.

Sijoitus 5./8


Valitettavasti minori joukkueemme Sunny Steps sekä master joukkueemme Steps on Edge joutuivat jättäytymään pois kilpailusta sairastapauksien vuoksi.