Emmille kauden kotimainen kärkitulos Varsovasta

20.11.2021

Lauantai 20.11.

Emmi Peltonen teki kauden parhaansa ja samalla suomalaisten naisten kärkituloksen 169,25 Warsaw Cupissa Puolassa. Loppusijoitus 8./29. Jännitystä riitti, sillä luistinkenkä murtui puolessavälissä vapaaohjelmaa. Ohessa Sirkka-valmentajan kisaraportit Varsovasta.

Tulokset

Emmin kuva Jari Marttila


Perjantai 19.11

Emmi Peltonen kisaa parhaillaan Varsova Cupissa Puolassa. Lyhytohjelmat luisteltiin torstaina ja vapaaohjelma on vuorossa lauantaina. Emmi luisteli toistaiseksi kauden parhaan lyhytohjelmansa pistein 60,79 sijoittuen tässä vaiheessa 7:nneksi 29 luistelijan kisassa.

Tulokset


Ohessa Sirkka-valmentajan raportti Puolasta:

Perjantai

Sateinen päivä. Pilvet hipovat nilkkoja. Ei siis mitenkään hohdokas päivä näin turismin näkökulmasta. Mikä ihmeen turismi? Eilen luisteltiin lyhytohjelmat ja harmittavasti Emmi arpoutui toiseen ryhmään. Ryhmä oli kova ja yllättäen kahden kolmoishypyn tekijät, hyvät luistelijat, saivat tyytyä varsin niukkiin pisteisiin. USA:n edustaja ja Kanadan tunnettu Gabrielle Daleman varmasti yllättyivät arvioistaan, aivan kuten yleisökin.

Yleisö on täällä ihan huippua! Katsojat ovat tulleet arkena kannustamaan suosikkejaan arjen harmaat vallitsevan sadesään asuissaan. Mahtava kannustus, jo harjoituksista alkaen. Ymmärretään lajin hienous sekä esitysten, näiden taideteosten, upeus.

Emmi luisteli hyvin. Pisteet nousevat kisa kisalta ja se on hienoa. Jenni pisti paremmaksi, joten suomalaisittain tilanne on 29 luistelijan kisassa erinomainen. Mitaleista tulee kova taistelu!

On myös mielenkiintoista nähdä Viron luistelijoiden jättiharppauksen noussut taso. On löydetty lahjakkuuspotentiaali ja saatu aikaan nostava buumi. Mutta urheilu on kuitenkin aaltoliikettä, välillä ollaan aallon harjalla ja sitten tulee suvantovaihe.

Turismi siis on tämän päivän juttu. Aikataulu on laadittu niin, että naisilla on välipäivä eikä tänään ole ohjelmassa yhtikäs mitään. Aikataulu on muutenkin vänkä. Lyhytohjelman viralliset harjoitukset olivat keskiviikkona ja kisa torstaina. Tänään jäälle ei päästä. Huomenna sitten aamusella kisaharkka ja vapaaohjelmat. Mutta eipä ole herkkua miehilläkään. Lyhytohjelmakisa päättyi illalla myöhään ja tämän päivän vappisharkka alkoi jo aamuviideltä. Siinäpä palautumisaikaa kerrakseen.

Tänään lähden sivistämään itseäni kävelemällä Varsovan keskustaan. Ehkä tavoitan vanhan kaupungin ja näen paloja historiasta. Surullisestakin osasta. Onneksi voi hetkeksi heittää luisteluajatukset mielestä ja tuulettaa ajatuksia. Hipiä kostuu mutta sehän on vain hyväksi. Ja taisi tämän päivän turistille tulla sateenvarjokin mukaan!

Huomenna tositoimiin!

t SirkkaVanhan kaupungin torilla ei vielä päässyt luistelemaan. Kenttä oli rakenteilla. Kuva Sirkka Kaipio

Lauantai


Tänään saatiin Warsaw Cup osaltamme päätökseen. Aamulla aikaisin Varsovan läpi taksilla harjoituksiin. Emmi oli vahvan oloinen perjantain taukopäivästä huolimatta. Ennakkoon arvelutti ryhmän viimeinen luistelupaikka, odottelua takakäytävällä riittämiin. Vaan sillä paikalla on luisteltava, jonka lyhytohjelman sijoitus määrittää.

Emmi aloitti hyvin komealla kolmoislutz-kaksoistulppi -yhdistelmällä. Sitä seurasi toinen soololutz ja seuraavat kolmoishypyt varsin mallikkaasti ja päättäväisesti. Ja sitten tapahtuu! Kuin jännittävästä jatkosarjasta: luistinkenkä murtuu ohjelman keskiosassa. Vaikka kenkä olikin vahvasti teipattu, ei sitten kesän käytössä ollut seitsemäs luistinkenkä jaksanut odottaa kisan loppuun.

Reunalla seisoessani hiki valui noroina kainaloista. Mitä tahansa voi sattua, onhan tulossa vielä hyppyjä, askelia sekä piruetteja. Näin sitten kävi, että lopun kaksi kolmoisrittiä helpottuivat ja hyppypiruetti ei saanut arvoa lainkaan kun luistin ei kertakaikkiaan enää pitänyt.

Komeasti kuitenkin Emmin ohjelma noteerattiin. Askelsarja vaativalla nelostasolla kuten yhdistelmäpiruettikin ja paljon arvokkaita laatupisteitä elementeistä. Ne veivät tällä kertaa Emmin lopputuloksissa Jenni Saarisen edelle.

Näin "Verdin Naamiohuvit" päättyivät osaltamme hyvissä, nousevissa tunnelmissa. Alkuviikosta se kahdeksas luistinkenkäpari käyttöön, ja loppuviikosta sitten taas kisataan. Minä olen iloinen kun pääsee kotiin ja kotihalliin ilman näitä naamareita. Tämän viikon aikana on hengitelty vähemmän happea ja naamavärkki on ruvella pitkäkestoisen maskirupeaman jäljiltä.


Vaan terveysturva edellä, edelleen!

t Sirkka