Tähtiluistelukoulu

Tähtiluistelukoulu 3-9 vuotiaille

Kaudelle 2024-2025 perustettava uusi Tähtiluistelukoulu vie mukanaan taitoluistelun ihmeelliseen maailmaan! 

Tämän loistavan luistelukoulun tavoitteena on tutustuttaa lapsia taitoluistelun tekniikkaan ja käsitteisiin ilon ja leikin avulla ammattitaitoisessa ohjauksessa. 

Tähtiluistelukoulussa rakennetaan hyvä pohja, josta ponnistaa yksinluistelun ja muodostelmaluistelun Timantti-kehitysryhmän kautta kohti kilparyhmiä ja -joukkueita. 

Luistelukoulussa opetellaan ilon kautta taitoluistelun yksinkertaisia perusliikkeitä kuten sirklausta eteen- ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sekä alkeispiruetteja, -hyppyjä ja -liukuja. Luistelukoulun tavoitteena on paitsi innostaa lasta hyvän harrastuksen pariin, myös opettaa taitoluistelun perusteet, sekä tukea lapsen henkilökohtaista kehitystä.

Tähtiluistelukouluun ovat tervetulleita kaikki 3-9- vuotiaat taitoluistelusta kiinnostuneet lapset!

Toivomme, että Tähtiluistelukouluun tultaessa lapsi osaa seistä itsenäisesti jäällä luistimilla, mutta varsinaista luistelutaustaa emme vaadi. Tähtiluistelukouluun on hyvä tulla siis esimerkiksi Jäätävän hauskan luistelukoulun kautta, mikäli aikaisempaa muuta kokemusta jäältä ei ole.

Tähtiluistelukoulu harjoittelee sunnuntaisin jäällä, sekä perusliikuntataitoja vahvistavassa lajioheisessa. Keskiviikkoisin on viikon toinen jääharjoitus, jonka lisäksi halukkaat voivat osallistua lisämaksusta keskiviikkoisin luisteluharrastusta tukevalle balettitunnille.
 

Syyskausi 2024

Tähtiluistelukoulun harjoitusajat:
Keskiviikkoisin jää Myyrmäen jäähalli 2 kello 17:00-17:45
Sunnuntaisin tempputunti kello 9:45-10:30 ja jää Myyrmäen jäähalli 2 kello 10:50-11:30
 

Hinta: 250€.
Hinta sisältää jäät ja oheisen, valmennuksen sekä luistelukoululisenssin.

 

Baletti: Tähtiluistelukoulun luistelijat voivat ilmoittautua lisämaksusta balettiin keskiviikkoisin kello 18:00-18:45. Hinta 20€ (koko syyskausi 2024). 

Ilmoittautuminen balettiin luistelukoulu@evtluistelijat.fi 

 

 

Kausisuunnitelma syyskausi 2024

 

Tähtiseuran loistava Tähtiluistelukoulu tutustuttaa lapsen taitoluistelun perusteisiin ilon ja leikin avulla. Tämä luistelukoulu sisältää viikottain kaksi jääharjoitusta, sekä yhden oheisharjoituksen. Näiden lisäksi tähtiluistelukoululaisilla on mahdollisuus halutessaan osallistua kerran viikossa balettitunnille lisämaksusta.

Jääharjoittelu koostuu perusluistelusta ja taitoluistelun tekniikan harjoitteista. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti taitoluistelun perusliikkeitä kuten sirklausta eteen- ja taaksepäin, erilaisia jarrutuksia, käännöksiä ja liukuja, sekä alkeispiruetteja ja -hyppyjä. Näiden harjoittelussa hyödynnetään paljon erilaisia leikkejä ja välineitä. 

Oheisharjoittelu opettaa lapselle tärkeitä perusliikuntataitoja, kuten juoksemista, hyppäämistä, heittämistä ja kiinni ottamista. Näiden lisäksi oheisissa kehitetään monipuolisesti taitoluistelun lajitaitojen ominasuuksia, jotka tukevat toimintaa jäällä. Balettitunnit ovat oiva lisä vahvistamaan lajiharjoittelua. 

Ensimmäisten tuntien aikana lapset jaetaan harjoittelun pienryhmiin vauhdin ja mahdollisten jo olemassa olevien taitojen perusteella. Kaikki pienryhmät harjoittelevat samoilla tunneilla, oman pienryhmänsä ohjaajien johdolla. Tunnit suunnitellaan ryhmäkohtaisesti lasten taitotason ja vauhdin mukaan niin, että myös lasten yksilöllinen taitotaso pyritään huomioimaan. Eteneminen harjoittelussa on johdonmukaista ja noudattaa Suomen Taitoluisteluliiton asettamia taitotavoitteita. Nämä taitotavoitteita mittaavat STLL:n tähtidiplomit sisältävät erilaisia tasoja, joita ryhmissä harjoitellaan. Pääset tutustumaan taitotavoitteisiin tarkemmin täältä:  https://www.stll.fi/osaaminen/valmennus/tuntimallit-ja-tahtidiplomit/ 

Syyskaudella tavoitteenamme on tutustuttaa lapset uusiin ohjaajiin, kavereihin, sekä luistelukoulun käytänteisiin. Syksyn aikana on luvassa myös muutamia erikoispäivä, joista osaan luistelukoululaiset saavat tuoda mukanaan vieraan. Lisäksi pääsemme nauttimaan EVT:n luistelijoiden esityksistä luistelukoulutuntien yhteydessä syksyn mittaan. 

Tarkempi aikataulu näistä erikoispäivistä on tämän tekstin alla. Huomioithan, että aikatauluun on kirjattu vain erikoispäivät, ei kaikkia luistelukoulutunteja. Luistelukoulutunnit pidetään joka viikko, ellei erikseen toisin ole ilmoitettu. Muistuttelemme tulevista erikoispäivistä ja mahdollisista poikkeuksista kauden aikana sähköpostitse.

Syyskausi huipentuu luistelukoulun esiintymiseen Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden joulujuhlassa 11.12.2024. 

 

Syksyn 2024 aikataulu:

SEURAPÄIVÄ 7.9.2024!

Ennen luistelukoulun alkua järjestetään EVT:n ja EVU:n yhteinen seurapäivä Myyrmäen jäähallilla. Seurapäivänä hallilla on luvassa erilaista puuhaa, esityksiä ja muuta ohjelmaa, sekä tarkempaa tietoa seurojen toiminnasta. Seurapäivään ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet vauvasta vaariin. Tervetuloa mukaan!

vko 37 (11.9. & 15.9.) LUISTELUKOULU ALKAA! Aloitetaan syksy tutustuen jäähän, luistimiin, ohjaajiin ja uusiin kavereihin!

 

Loppusyksyn aikataulu tarkentuu pian!