Elina Ikonen

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Yhteystiedot: 
elina.ikonen@evtluistelijat.fi

Puhelin: 0407010103
soittoaika ti-pe klo 11-13, vapaapäivät sunnuntai ja maanantai

Aloitin EVT:n päävalmentajana toukokuussa 2022. Olen luistellut omalla urheilu-urallani Helsingissä ja Espoossa aina SM-Senioreihin saakka (os. Vesamäki). Kuuluin Suomen Taitoluisteluliiton Projektiryhmään ja Suomen maajoukkueeseen useita vuosia. Parhaat saavutukseni luistelijana ovat SM-Junioreiden Suomen Mestaruus pronssi ja SM-Senioreiden Pohjoismaiden mestaruus pronssi. Olen kilpaillut paljon myös ulkomailla, mieleenpainuvin matka oli Japanin Junior Grand Prix kilpailu ja kivoimmat kisamuistot ovat Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista.

            Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja (LPT) ja ammattivalmentaja (VAT). Olen käynyt Taitoluistelun 1 ja 2 tason valmentajakoulutukset ja viimeisimpänä Syventävän tason (3. tason) koulutuksen. Olen käynyt lukuisia täydennyskoulutuksia taitoluisteluvalmennukseen ja koreografiaan. Kävin Personal Trainer koulutuksen tukemaan kiinnostustani fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä. Suomen Taitoluisteluliitto valitsi minut ISU:n kansainväliseen Olympic Developement seminaari koulutukseen vuosina 2018-2021, kouluttajina toimivat taitoluistelumaailman huiput.

            Aloitin valmentamisen oman luistelu-urani aikana luistelukouluohjaajana ja jatkoin opiskeluaikoina tuntivalmentajana. Aloitin päätoimisena valmentajana Turun Riennon Taitoluistelijoissa vuonna 2010. Valmentajaurallani olen valmentanut myös Espoon Jäätaitureissa useita vuosia, EVT:ssä aloitin vuonna 2016. Kokemusta on karttunut kaiken ikäisten valmentamisesta aina 3-vuotiaista maajoukkue urheilijoihin saakka. Olen ollut onnekas saadessani valmentaa koko urani Suomen huippuvalmentajien työparina ja nyt pääsen hyödyntämään oppejani uudessa roolissa seuran päävalmentajana.

            Pyrin innostamaan luistelijoita positiivisella asenteella ja tavoitteellisuuteni näkyy intohimoisessa työotteessa. Pidän valmennustiimimme humoristisesta hengestä, joka välittyy myös luistelijoille. Parasta valmentamisessa on nähdä lasten ja nuorten edistyminen ja kokea onnistumisen tunteita, kun kovasti tehty työ näyttää tulosta. Tykkään lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, kuulumiset ja huolet on tärkeää päästä jakamaan aina tarvittaessa. Kommunikointi ja vuorovaikutus ovat tärkeä osa valmennussuhdetta.

Perheeseeni kuuluu aviomies, 3 tyttöä ja Vilma-koira. Toimin myös taitoluistelukoreografina ja taitoluistelun teknisenä asiantuntijana, jotta intohimo taitoluisteluun ei jäisi epäselväksi ja kisaviikonloput eivät loppuisi kesken. ;)


            Kaudella 2023-24 vastuullani on K3 ja Edustus ryhmät. Valmennan viikoittain myös Timantteja, Tinttejä ja kaikkia muita yksinluistelun kilparyhmiä.