Hanna Kaipio

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Yhteystiedot:
hanna.kaipio@evtluistelijat.fi

Puhelin: 040-7061626

Aloitin oman luistelu-urani aikoinaan tenavaikäisenä Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa 80-luvun loppupuolella ja jatkoin yksinluistelun kilparyhmissä aina 14 -vuotiaaksi saakka. Kilpaurani päättyi tuolloin valitettavasti pitkään jatkuneiden selkävaivojen vuoksi. Lajin parista kauas ei kuitenkaan uran päättymisen jälkeen tarvinnut lähteä. Tartuin heti tilaisuuteen, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta ryhtyä luistelukouluohjaajaksi. Tällä tiellä olen edelleen ja matkan varrella koulutusta ja kokemusta on karttunut takataskuun jo paljon lisää.

 

Lajikoulutuksista olen käynyt aikoinaan luistelukouluohjaajan koulutuksia sekä myöhemmin Taitoluisteluliiton 1. ja 2. tason koulutukset. Lisäksi olen osallistunut useisiin lasten liikunnan ohjaamiseen, tai lajiin liittyviin täydennyskoulutuksiin. Lisäksi olen suorittanut liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon. Taitoluistelumaailman ulkopuolella olen lukion jälkeen opiskellut ammattikoulussa audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon sekä myöhemmin vielä ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomin tutkinnon.

 

Urani alussa toimin pitkään luistelukoulussa ohjaajana sekä tuntivalmentajana yksinluistelun kilparyhmissä virallisen päivätyöni ohessa. Eri ikäisten ja tasoisten luistelijoiden ryhmiä olen vetänyt mm. Tikkurilan Taitoluisteluklubissa, Järvenpään Taitoluistelijoissa ja Kauniaisten Taitoluisteluklubissa. 11 vuoden myymälätyöskentelyn jälkeen minulle kuitenkin tarjoutui EVT:ssä mahdollisuus siirtyä päätoimisesti valmentajaksi alun alkaen luistelukouluvastaavan ja yksinluistelun kilparyhmien valmentajan rooleissa. Innoissani palasin takaisin tuttuun kotihalliin ja löysin paikkani energisessä ja iloisessa valmennustiimissä.

 

Tavoitteeni valmentajana on ohjata kutakin luistelijaa kehittymään omalla yksilöllisellä taitopolullaan kohti monipuolista lajiosaamista rennossa, iloisessa ja turvallisessa ympäristössä. Parasta valmentamisessa on mahdollistaa onnistumisen kokemuksia ja nähdä luistelijan oppimisen ilo. Välillä vaativankin tavoitteellisen harjoittelun lisäksi myös huumori kuuluu meidän harkka-arkeen.

Vapaa-ajallani melko kiireisen arjen vastapainoksi luen paljon kevyttä englanninkielistä kirjallisuutta, rokkaan hevikeikoilla ja viljelen ”iskävitsejä”.

 

Kauden 2024-2025 vastuualueeni ovat K1  ja Tintit -ryhmien valmennuksessa. Tämän lisäksi osallistun myös muiden seuramme yksinluisteluryhmien ja kehitysryhmien valmennukseen.

 

Lajikoulutus: VAT, STLL 1. ja 2. tason taitoluisteluvalmentaja ja useat täydennyskoulutukset