Hanna Kaipio

hanna.kaipio@evtluistelijat.fi

040-7061626

Aloitin luistelun äitini Sirkan viedessä minut ”päivähoitoon” jäähallille 2-vuotiaana. Äitini ollessa valmentajana tuolloin Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa pääsin kiertelemään kenttää laitoja pitkin muiden harjoitellessa.

Myöhemmin kasvoin EVT:n luistelijapolulla aina kilparyhmään saakka. Ura jatkui kansallisiin noviiseihin (silloiset kokelaat) saakka ja seurana oli tuolloin Hopeaterät Ry. Valitettavasti selkävaivat johtivat oman kilpaluistelu-uran katkeamiseen, mutta mahdollistivat luistelukouluohjaajan tehtävien aloittamisen. Ohjaamisen aloitin luistelukoulussa 15-vuotiaana ja sillä tiellä olen edelleen.

Olen käynyt ESLU:n ohjaajakoulutuksia, Suomen Taitoluisteluliiton luistelukouluohjaajan koulutukset sekä Suomen Taitoluisteluliiton tason 1. ja tason 2. valmentajakoulutukset. ”Siviilissä” olen liiketalouden tradenomi.

Vuosien saatossa olen toiminut tuntivalmentajana ja luistelukoulun ohjaajana muun muassa Tikkurilassa, Järvenpäässä sekä Kauniaisissa. Nyt paluumuuttajana vedän tunteja päätoimisena valmentajana EVT:ssä. Kaiken kaikkiaan ohjaus- ja valmennuskokemusta on kertynyt jo yli 20 vuotta.

Olen innokas musiikin kuuntelija ja harrastuksiin kuuluu nykyään vinyylilevyjen kerääminen avomieheni kanssa. Useimmiten herkän ja kauniin taitoluistelumaailman ulkopuolella vastapainona ämyreissä soi useimmiten raskas rokki tai heavy metal musiikki.

Vastuuryhmäni kaudella 2021–2022 on yksinluistelun kilparyhmä T2.