Aliisa Kautovuori

Yhteystiedot:

aliisa.seppanen@gmail.com⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Olen työskennellyt EVT:n valmentajatiimissä jo useamman vuoden ajan baletinopettajana. Olen itse tanssinut ja rakastanut tanssimista pienestä pitäen. Oulusta lähdin Helsinkiin opiskelemaan tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitokseen. Valmistumisen jälkeen tieni vei hyvin nopeasti opetuksien pariin varhaiskasvatuksen opettajan opiskelujen ohella. Olenkin toiminut baletinopettajana eri urheiluseuroissa erityisesti luistelijoiden ja voimistelijoiden kanssa jo kymmenisen vuotta. Osaamistani olen myöhemmin syventänyt erilaisilla lisäkoulutuksilla sekä tanssipedagogiikan ja Somatic pilatesohjaajan opinnoilla. Nautin työstäni suunnattomasti ja koen kiitollisuutta, kun saan olla mukana auttamassa nuoria urheilijoita eteenpäin omalla polullaan. Koen myös että minulla on paljon annettavaa nuorten luistelijoiden oheisharjoitteluun oman ammattiosaamiseni, baletin kautta. Toimiva ja lämminhenkinen yhteistyö valmentajien kanssa tuo oman lisänsä opetustehtäviin ja suunnitteluun. Koenkin aina oppivani jotain uutta.


(Baletti on erinomainen keino parantaa ryhtiä, notkeutta ja kehonhallintaa. Teemme luistelijoiden kanssa yksinkertaisia ja tehokkaita balettiliikkeitä, jokaisen oman kehon mahdollisuuksien mukaan. Tunnilla keskitymme kehonhallintaan baletin perusasentojen ja tekniikan avulla. Pienimpien luistelijoiden balettitunneilla tanssiliikkeet ovat yksinkertaisia leikinomaisin maustein. Vanhempien tunneilla keskitymme vaativampiin liikkeisiin ja oman kehon tuntemukseen. Balettitunti etenee lattiaharjoitteista balettitangolla tehtäviin sarjoihin ja lopulta keskilattialla tehtäviin suurempiin liikesarjoihin, piruetteihin ja hyppyihin.

Koen baletin harjoittelusta olevan luistelijoille hyötyä erityisesti lantion hallintaan, jalkojen ojennuksien loppuun viemiseen ja kehon kannatteluun. Baletissa liikkeitä tehdään hyvin tarkasti ja hitaammalla tahdilla, jolloin luistelijan on helppo keskittyä pieniinkin yksityiskohtiin, liikelaatuun ja viimeistelyyn. Balettisalissa käytettävä peili toimii myös apuna kehon suuntien ja linjausten hahmotuksessa. Baletissa harjoitettava aukikierto ja kehon avaus sisältä ulospäin on ainutlaatuista. Niin käsien kuin jalkojenkin liikeratojen harjoittelu balettisalissa auttavat luistelijaa kehittymään jäälläkin eteenpäin.)

EVT:ssä työskentelen K3 Tintit ja Timantti Steps YL ryhmien kanssa.


Jotain mitä ette vielä tienneet minusta? 

Soittelen ukulelea ja viulua vapaa-ajallani vain omaksi ilokseni.