Elina Bäck

Olen Elina Kuutti, kotoisin Lahdesta.


Aloitin oman luistelu-uran Lahden Taitoluistelijoissa 4-vuotiaana. 6 vuotiaasta lähtien harrastin myös tanssia taitoluistelun aikataulujen ehdoilla.

Kuuluin oman luistelu-urani aikana Suomen taitoluisteluliiton Projekti ryhmään ja osallistuin myös useisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Luistelu-urani loppui harmillisesti loukkaantumiseen Juniorit tasolle 17-vuotiaana.

Opiskelin 2011-2014 Suomen Urheiluopistossa, Vierumäellä liikunnanohjauksen perustutkinnon (LPT) suuntautumisena valmennus ja samalla harjoittelin taitoluistelua päivittäin Nuorten Olympiavalmentajan ohjauksessa.

Vuonna 2015 lähdin Ouluun opiskelemaan tanssinopettajaksi (AMK) pääaineena showtanssi. Suoritin STLL:n 1. tason valmentajakoulutuksen vuonna 2013 ja 2. tason valmentajakoulutuksen vuonna 2015. Tällä hetkellä suoritan 3.tason valmentajakoulutusta. Lisäksi olen käynyt useita Suomen Taitoluisteluliiton järjestämiä koreografia koulutuksia.


Aloitin valmennustyöt Lahden Taitoluistelijoissa vuonna 2014 tuntivalmentajana ja tanssinopettajana kaikille yksinluisteluryhmille. Lahdessa ehdin valmentamaan reilun vuoden, jonka jälkeen suuntasin Ouluun tanssinopettaja opintoihin.

Jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen jää kutsui puoleensa ja aloitin Oulun luistelukerhossa tuntivalmentaja vuonna 2016 ja päätoimisena valmentajana olin 2017-2021. Oulun luistelukerhossa työhöni kuului kaikkien yksinluistelun kilpa- ja kehitysryhmien valmentaminen.

Oulusta muutimme puolisoni kanssa syksyllä 2021 takaisin Etelä-Suomeen ja aloitin työt Tikkurilan taitoluisteluklubissa, siellä ehdin valmentamaan muutaman kuukauden ennen kuin hain EVT:n töihin. EVT:ssä aloitin valmentamaan toukokuussa 2022.


Kaudella 2023-2024 vastuuryhmäni ovat K2 ja Tintit. Vastaan ryhmien harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä muiden valmentajien kanssa. Osallistun myös kaikkien yksinluisteluryhmien valmennukseen.

Tanssia opetan viikottain kaikille EVT:n yksinluistelijoille ja kolmelle muodostelmaluistelu joukkueelle.

Parasta valmentamisessa on se, että pääsee näkemään läheltä kun lapsi / nuori kehittyy ja oppii jotain uutta. Innostavaa on myös päivittäinen työskentely lasten ja nuorten kanssa, heistä saa niin paljon energiaa ja ”huonokin” päivä yleensä muuttuu hyväksi heidät nähdessään.

Tavoitteeni valmentajana on tasapuolisesti ohjata, tukea ja kannustaa jokaista valmennettavaani hänen luistelijan polullaan ja osaltani huolehtia innostavasta ja hyväksyvästä ilmapiiristä.


Monet tietävät, että olen sisko mutta eivät sitä, että olen myös Sisko ;)