Annina Saari

Päävalmentaja
annina.saari@evtluistelijat.fi
040 358 8232


Olen luistellut EVT:ssä ensin yksinluistelijana vuodet 1982 –1993 ja sen jälkeen muodostelmaluistelijana, SM-senioritasolla vuodet 1995-2000. Muodostelmaluistelussa saavutimme joukkueena kansainvälisistä kilpailuista mitalisijoituksia, mm. Milanon Spring Cupista hopeaa kahdesti.

Olen valmistunut ammattivalmentajaksi Suomen Urheiluopistolta, Vierumäeltä vuonna 2007. Tutkintoni on Valmentajan erikoisammattitutkinto, VeAT. Pidän paljon opiskelusta ja olenkin opiskellut lähestulkoon koko ikäni. Vuonna 2015 aloitin Helsingin yliopistossa erityisopettajan opinnot. Valmistuin kasvatustieteiden kandidaatiksi vuonna 2018, sivuaineena liikunnanopettajan opinnot ja sosiaalipsykologia sekä viestintä. Liikunnan alalta olen suorittanut koulutuksia lasten- ja nuorten ohjaukseen, luistelun valmennukseen ja vuorovaikutukseen liittyen. Minulla on lisäksi psykomotoriikan tutkinto vuodelta 2000.

Aloitin Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa muodostelmaluistelun päävalmentajana vuonna 2018. Valmentajanurani alkoi kuitenkin jo vuonna 2001 EVT:ssä Last Steps joukkueen vastuuvalmentajana, josta siirryin päätoimiseksi valmentajaksi Espoon Taitoluisteluklubiin vastuujoukkueinani seuran SM-joukkueet. Toimin seurassa päävalmentajana vuodet 2007-2015. Valmentamani SM-seniorit, SM-juniorit ja SM-noviisit saavuttivat vuosina 2002-2015 mm. SM-noviisien mestaruuden ja 2. sijan. SM-juniorijoukkue saavutti SM-pronssia ja lukuisia kansainvälisten kilpailujen mitalisijoituksia.

Olen kolmen aktiivisesti urheilevan ja musiikkia harrastavan lapsen ylpeä äiti. Arkemme on vauhdikasta tällä hetkellä lasten harrastaessa tiiviisti. Perhe ja läheiset ovat minulle tärkeitä ja vietän vähäisen vapaa-aikani perheeni sekä ystävieni kanssa. Harrastuksista, mm. tanssi, opiskelu ja ystävien kanssa kävelyllä käynti ovat arjessa mukavia hetkiä.

Kaudella 2022-2023 vastaan SM-juniorijoukkue Ice Stepsin valmennuksesta. Muodostelmaluistelun päävalmentajana minulla on vastuu kaikkien joukkueiden valmennuksen kehittämisestä.