Hienoja pisteparannuksia Junioreiden ja Senioreiden 2. lohkokisassa Tampereella

24.2.2022


Kuluneena viikonloppuna 19.2.–20.2. järjestettiin Tampereella Hakametsän hallissa Junioreiden ja Senioreiden 2. season best -kilpailut. Alkuvuodelle suunniteltu 2. lohkokilpailu oli jouduttu perumaan koronarajoitusten vuoksi. Tässä kilpailussa luistelijoilla oli uusi mahdollisuus parantaa kauden ennätyspisteitään ja kohentaa sijoitustaan valtakunnallisessa pisterankingissa, sekä näin ollen havitella loppukilpailupaikkaa. Mukana EVT:stä olivat juniorit Donya Zare, Sinna Mallander ja Cecilia Wächter sekä senioreissa Joanne Jaulimo.

Hanna-valmentajan kisaraporti:

Lauantain lyhkäreissä Donya ja Sessi onnistuivat hienosti tehden puhtaat suoritukset. Donya pääsi ensimmäistä kertaa esittämään lyhytohjelmansa kilpailussa ja teki napakan ja vauhdikkaan esityksen hyvien elementtien kera. Sessi luisteli valoisasti ja kauniisti jännityksestä huolimatta, ja onnistui kerryttämään hienot lyhkäripisteet. Joannelle pitkän tauon jälkeen tämä oli myös ensimmäinen kerta lyhytohjelmalla kilpailutilanteessa, ja jännitystä oli ilmassa. Tuntuma jäähän oli kuitenkin hyvä ja olo edelliseen kisaviikonloppuun verraten rennompi. Joanne onnistuikin lyhytohjelmassa hyvin ja teki lähes puhtaan suorituksen. Sinnalla sen sijaan hyvän alkuohjelman jälkeen tuli epäonninen virhe hyppy-yhdistelmään, mikä valitettavasti lyhytohjelmassa vaikuttaa oleellisesti pisteisiin. Näin ollen tällä kertaa tie ei hänen kohdallaan vienyt enää sunnuntain vapaaohjelmaan.  

Sunnuntain vappiskisaan lähdettiin hyvistä asetelmista hyvin nukutun yön ja iloisen Suomen jääkiekkojoukkueen olympiavoiton siivittämänä. Fiilis oli kaikilla päivään lähdettäessä hyvä. Donya ja Sessi jatkoivat vahvalla linjalla tehden ohjelmat napakasti. Etenkin Donya onnistui kohentamaan huomattavasti suoritustaan verrattuna edelliseen kilpailuun, ja teki vapaaohjelmaan nyt kaiken huolellisesti. Sessi onnistui hyppyelementeissä hienosti, mutta pirueteissa jäi vielä hiukan hampaankoloon eikä ihan kaikki havitellut tasot täyttyneet. Kokonaisuus oli kuitenkin tyylikäs. Joannen vapaaohjelman keskittymistä häiritsi juuri ennen hänen suoritustaan ilmenneet tekniset ongelmat tuomaripaneelissa. Näiden ongelmien johdosta jäällä odottelu venyi normaalin vajaan parin minuutin sijasta lähes 10 minuuttiin, eikä tilannetta helpottanut tietämättömyys siitä mitä tapahtuu ja milloin kilpailu mahdollisesti jatkuu. Harmillisesti hyvän verkan jälkeen tämä poikkeuksellinen tilanne aiheutti ylimääräistä jännitystä, mutta Joanne keräsi hyvin hermonsa ja luisteli hyvällä rempseällä asenteella. Edellisen viikonlopun vapaaohjelmakilpailuun verraten suoritus oli huomattavasti parempi, mutta tässä ohjelmassa piruetit eivät olleet aivan normaalilla Joannen tasolla, mikä rokotti tällä kertaa pisteitä.

Kaiken kaikkiaan kisaviikonlopusta jäi hyvä tunnelma ja takataskuun saatiin monta onnistumista.

Hanna

Kuluneella viikolla STLL julkisti Juniorieden ja Senioreiden loppukilpailupaikat.

Cecilia Wächter on lunastanut paikan Junioreiden loppukilpailuun.

Janette Mettälä ja Donya Zare ovat lunastaneet paikat Junioreiden hopeafinaaliin.