Kansallisten sarjojen 1. lohkokilpailut Joensuussa

2.11.2021

Kuluneena viikonloppuna luisteltiin Joensuussa kansallisten sarjojen 1. lohkokilpailut. EVT:stä kisaan osallistui noviiseja ja junioreita Hanna-valkun luotsaamana. 

Nuoremmissa Noviiseissa taituroivat Maisa Manninen 4./23, Alisa Syväoja 12. ja Sara-Sofia Lahti 13, ja vanhemmissa Noviiseissa Olivia Könönen 4./23 ja Jenna Loman 18.

Junioreissa Janette Mettälä sijoittui upeasti seitsemänneksi 24 luistelijan sarjassa, Jenni Aalto14:nneksi ja Sinna Mallander 22:nneksi.

Tulokset


Hannan kisaraportti 

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna kisattiin Joensuussa noviisien, juniorien sekä seniorien ensimmäiset lohkokilpailut tällä kaudella. Lauantaina aamusta vuorossa olivat nuoremmat noviisimme Alisa, Maisa sekä Sara-Sofia. Maisa onnistui hienosti ohjelmassaan tehden lähes ehjän suorituksen hyvin pistein. Ohjelman alun hyppy-yhdistelmä oli hienosti puhdas ja napakka aloitus ja lopputuloksena oli hyvin liukuva, kauniisti musiikkiin luisteltu kokonaisuus. Sijoitus Maisalla hienosti neljäs. Sara-Sofian piruetit pyörivät hyvin ja suunnitellut tasot saavutettiin. Alisan esiintyminen oli jälleen tyylikäs ja askelsarja liukuva. Alisalle ja Sara-Sofialle sattui kuitenkin valitettavia virheitä joidenkin elementtien kohdalla ja parannettavaa näiden osalta jäikin seuraavaan kertaan. Pisteitä tuli kuitenkin mukavasti ja sijoitukset lähentelivät kympin kärkeä.

Lauantaina päivällä aloittivat viikonlopun urakkansa myös juniorimme Janette, Sinna ja Jenni lyhytohjelmillaan. Lähes jokaisen mielestä jää tuntui poikkeuksellisen tahmealta ja vauhtia oli vaikea saada. Tästä huolimatta Janette onnistui lyhytohjelmassaan hienosti tehden hyvät hyppyelementit saaden hienosti plussaa laadusta muun muassa lennokkaasta kaksoisflipistä. Janette luisteli koreografian huolellisesti ja tyylikkäästi musiikkia tulkiten. Vappikseen hän pääsikin starttaamaan hienosti kahdeksannelta sijalta. Valitettavasti Jenni ja Sinna jäivät molemmat yhden elementin osalta pisteittä lyhytohjelmassa ja tämä näkyi myös tuloksissa. Lyhytohjelmat eivät paljoa armoa anna ja mahdollisuuksia elementtien korjaamiseen myöhemmin ohjelman aikana ei ole. Tästä syystä sijoitukset eivät heidän osaltaan tällä kertaa olleet kilpailun kärkipäässä. Ohjelmista löytyi kuitenkin paljon positiivista, kuten Sinnan hienosti onnistunut hyppy-yhdistelmä sekä Jennin hienot piruetit ja rohkea kaksoisaxelin yritys. Hyvillä mielin lähdettiin siis kohti seuraavan päivän vapaaohjelmia.

Sunnuntaiaamu alkoi jälleen noviisien kilpailulla ja vuorossa olivat tällä kertaa vanhemmat noviisimme Jenna sekä Olivia. Olivia onnistui ohjelmassaan hienosti ansaiten suorituksellaan upeasti neljännen sijan. Hyppyelementit sujuivat napakasti ja piruetit pyörivät hyvin. Myös esiintymisestä sekä tulkinnasta tuli hyvin pisteitä. Jenna luisteli vauhdikkaasti onnistuen hypyissä melko napakasti. Yhdistelmäpiruetti ohjelman lopussa oli ehdottomasti noviisisarjan parhaimmistoa. Seuraavaksi tavoitellaan puhtaita kaksoishyppyjä ja vielä astetta napakampia alastuloja.

Vapaaohjelmakilpailu juniorien osalta oli varsin mielenkiintoinen. Seuratessani kilpailua omien luistelijoidemme lomassa huomasin, että lohkokilpailun jännitys nousi pintaan monella nimenomaan sunnuntaina ja monelle lipsahti vapaaohjelmaan yllättäviäkin virheitä. Tekninen paneeli teki töitä pilkun tarkasti videotallennetta tarkastaen. EVT:n junioreista Janette onnistui pitämään pään kylmänä myös vappiksessa luistellen lähes ehjän suorituksen, joka sisälsi muun muassa hienon lutz-tulppi -yhdistelmän sekä upeasti pyörineen yhdistelmäpiruetin. Janette olikin upeasti vapaaohjelmapäivän kuudes nostaen hienosti itsensä lopputuloksissa seitsemänneksi. Vapaaohjelmapäivän yleinen jännitys näytti tarttuvan valitettavasti kuitenkin muihin junioreihimme eivätkä vapaaohjelmat yltäneet sille tasolle, mitä harjoituksissa olemme viime aikoina nähneet. Jennin ja Sinnan esiintyminen oli kaunista ja tyylikästä, mutta elementteihin jäi parannettavaa. Katse suuntautuukin jo kohti tammikuun lohkokilpailuja ja ehdimme nyt hyvin työstämään elementit kuntoon sekä vahvistamaan suoritusvarmuutta ennen seuraavaa tärkeää koitosta.

Paluupäivän ilta oli mukava päättää pikku seikkailulla. Valtaosa junioreistamme sekä allekirjoittanut itse olimme päätyneet matkaamaan illan viimeisellä suoralla junalla kohti kotia, mutta asemalla selvisikin, että junayhteys on korvattu osittain bussikuljetuksella. Näin ollen koukkasimme ensin Joensuusta Lappeenrantaan bussilla, jonka jälkeen jännitimme, istuimmeko kiireessä oikeaan junaan. Onneksemme juna rullasi kohti Helsinkiä ja pääsimme kuin pääsimmekin Vantaalle, joskin puolilta öin noin tunnin alkuperäistä aikataulua myöhemmin. VR ja ratatyöt <3


Hanna