Kirpeä marraskuun viikonloppu vei EVT:n luistelijat Saloon

18.11.2021

Etelä-Vantaan Taitoluistelijat matkasivat sankoin joukoin OP Lounaismaa Cup -kutsukilpailuun Saloon 12.-14.11.2021. SalPa Taitoluistelu urakoi kolmen päivän kisat yli 250 luistelijalle. Kisaan osallistui EVT:n luistelijoita niin Minit, B-silmut, A-silmut, Debytantit, Noviisit, SM-Noviisit ja Juniorit -sarjoissakin.

Valmentajana Salon kisaviikonloppuna toimi Hanna Kaipio, joka käynnisti urakan perjantaina Minit-sarjalaisten kanssa. Linda Hentilä, Fanni Kinnunen ja Nella Ikonen edustivat mineissä EVT:n luistelijoita. Viidentoista luistelijan kovatasoisessa kilpailussa voitto meni tällä kertaa Skatin Club Turku -seuran Kiia Rannistolle pistein 50,33. EVT:stä parhaiten sijoittui Linda Hentilä sijalle 11. pistein 28,83, Nella Ikonen oli 12. pistein 28,33 ja Fanni Kinnunen 15. pistein 26,00.

Minit Fanni, Linda ja Nella iloisissa tunnelmissa Salossa 12.11.2021.

Seuraavana viileän hallin jäälle liukuivat B-silmut, joista EVT:stä mukana olivat Darya Zare (B-silmut 2011 ja nuoremmat) Malviina Hyyryläinen ja Aida Isotalo (B-silmut 2010). Darya sijoittui sarjassaan upeasti viidenneksi pistein 46,00. Kahdenkymmenenkolmen luistelijan sarjan voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Matilda Kempas pistein 50,00. 

B-silmut 2011 ja nuoremmat -sarjassa Darya oli hienosti viides. Kuva: Jari Marttila.

Valmentaja Hanna kommentoi perjantain kisapäivää näin:

“Salon kisa OP Lounaismaa Cup käynnistyi perjantaina 12.11. Minien, B-Silmujen ja aluesilmujen sarjoilla.

Mineissä EVT:n Fanni sai vuoronsa luistelijoistamme ensimmäisenä ja lopputuloksena oli ihan mukiin menevä ohjelma. Alussa onnistui napakka flippi ja yhdistelmäpiruettikin pyöri hyvin. Nellalla puolestaan oli korkea lutz ja vauhdikas askelsarja. 

Harmillisesti Lindan verryttelyssä tapahtui pieni yhteentörmäys toisen luistelijan kanssa juuri ennen omaa ohjelmavuoron alkua. Verkkaryhmässä mukana ollessa yhdeksän muun tiukasti omaan suoritukseen keskittyvän nuoren tytön kanssa välillä katse herpaantuu ja vahinkoja voi sattua, onneksi tilanteessa ei kuitenkaan käynyt pahasti. Tämä kuitenkin luonnollisesti jäi hiukan kaivelemaan mieleen ja näin ollen vaikutti kisasuoritukseen. Hienosti Linda tsemppasi ja teki ohjelman, jossa muun muassa yhdistelmäpiruetti ja axelit sujuivat hyvin. Salchowkin oli lennokas, vaikka tällä kertaa alastuloon tulikin pyllähdys.

B-silmuissa Darya luisteli varmasti ja vauhdikkaasti. Hypyt onnistuivat hyvin liukuviin alastuloihin pienistä vajauksista huolimatta. Myös piruetit sujuivat, erityisesti hyppyistuma pyöri mallikkaasti. Aida sekä Malvina jatkoivat samalla linjalla onnistuen hypyt hienosti alastuloihin. Molemmilla ehdottomasti parhaana ohjelman elementtinä tänään oli yhdistelmäpiruetti, joka pyöri kummallakin hyvällä vauhdilla ja hienoissa asennoissa. Liu-ut olivat tänään myös kauniit.”

B-silmut 2010 -sarjan Aida ja Malviina.

Lauantaina EVT:n A-silmuista kisasi Veera Nikkanen, joka sijoittui sijalle 23./ 30 pistein 26,03. SM-noviiseista seuraamme edustivat Meri-Vuokko Hannulla sekä Nella Hakala. Meri-Vuokko oli upeasti 2./ 30 pistein 57,10 saaden myös kautensa parhaat vapaaohjelmapisteet. Myös Nella saavutti oman vapaaohjelman ennätyspisteet ja oli 18. pistein 46,91. 

Valmentaja Hanna kommentoi lauantain kisapäivää näin:

“Lauantaina A-silmusarjassa mukana oli EVT:sta aurinkoinen Veera, joka luisteli kauniisti musiikkia tulkiten hyvän ohjelman heti aamutuimaan. Piruetit pyörivät hänellä tällä kertaa hienosti ja hypytkin onnistuivat mukavasti. 

SM-noviisimme Meri-Vuokko räväytti vapaaohjelmakilpailussa omat ennätyspisteet hienolla ohjelmalla, joka sisälsi muun muassa kaksi onnistunutta kaksoisaxelia sekä kolmoissalchowin. Esiintyminen oli myös kohdillaan ja suorituksessa oli hyvä ”draivi”. Suoritus toikin Merkulle upeasti kisassa toisen sijan.

Nella puolestaan panosti ohjelmassa hienosti vauhtiin ja suoriutui elementeistä napakasti. Etenkin ohjelman alun kolmen hypyn yhdistelmä onnistui hienosti ja tämä antoikin hyvin virtaa loppuohjelmaan. Myös Nella saavutti vappisohjelman enkkapisteet. Hienoa!”

Sunnuntaina Salon kisaviikonlopun päättivät Debytantti Nelli Mannermaa, Noviisit Maisa Manninen ja Alisa Syväoja sekä juniori Sinna Mallander. Nelli oli sarjassaan 18. /19 pistein 31,10. Noviisit Maisa ja Alisa kisasivat 29 luistelijan sarjassa. Maisa oli hienosti kuudes pistein 35,91 ja Alisa 22. pistein 28,90.

Junioreiden Sinna. Kuva: Jari Marttila.

Hanna Kaipio päättää kisaraportointinsa Salosta näin:

“Sunnuntain aikaisen isänpäivän aamun aloitti ensimmäisessä debytanttien verryttelyryhmässä luistellut Nelli. Jännitystä oli hiukan ilmassa, mutta kisasuoritukseen lähtiessä fiilis oli hyvä. Ohjelman alun elementit sujuivat lennokkaasti ja napakasti, mutta loppuohjelmaan livahti muutama virhe. Tästä huolimatta Nelli oli tyytyväinen suoritukseensa.

Noviiseissa Maisa ja Alisa lähtivät tavoittelemaan jälleen varmaa ja ehjää suoritusta. Maisalla piruetit pyörivät erittäin hyvällä vauhdilla ja hienoissa asennoissa. Hypyt eivät tänään yltäneet aivan edellisen kisan tasolle, mutta pisteitä kertyi silti hyvin. Maisan sijoitus lopputuloksissa hienosti 6./29.

Alisalla puolestaan oli tänään hiukan enemmän epäonnea suorituksessa eivätkä hypyt saavuttaneet riittävän napakoita alastuloja ja yksi hyppy-yhdistelmä jäi tällä kertaa ohjelmasta pois, sen sijaan piruetit pyörivät tänään upealla vauhdilla ja luistelu kaunista ja vauhdikasta. 

EVT:n luistelijoista illan viimeisenä kisaan lähti Juniori Sinna. Vahvan verryttelyn jälkeen ohjelma lähti oikein vauhdikkaasti ja lennokkaasti käyntiin hyvin elementein, mutta loppuohjelmaan lipsahti pari alastulovirhettä, jotka tällä kertaa rokottivat pisteitä. Kuluvaan kauteen verraten suoritukset ovat olleet kuitenkin mukavasti aina edellistään hiukan parempia ja niin myös tällä kertaa. Hyvällä varmalla työskentelyllä ahkeran Sinnan kisapisteet kohentuvat tästä varmasti vielä entisestään.

Salon jääkylmä halli palveli meitä jälleen viikonloppuna tehokkaasti ja kisajärjestelyt toimivat mutkattomasti peruutuksista johtuneista aikataulumuutoksista huolimatta. Tunnelma oli iloinen ja positiiviset talkoolaiset olivat innokkaasti mukana kilpailun järjestelyissä.”