Kisakokemusta kansainvälisestä Gliss Extra -kilpailusta Tallinnasta

17.10.2021

Viikonloppuna päästiin pitkästä aikaa luistelemaan kansainvälisiin kisoihin Tallinnaan. EVT:n yksinluistelijat tekivät "etelänmatkan" runsaslukuisella joukkueella eritasoisissa sarjoissa kisaavia noviiseja: neljän Advanced Novice -sarjaan, kahden Intermediate Novice -sarjaan ja kahden Novice B-sarjaan osallistuneen luistelijan voimin.

Novice B -sarja kisattiin jo perjantaina. Kaikkiaan kahdeksan luistelijan kisassa Sara-Sofia Lahti onnistui hienosti sijoittuen viidenneksi ja Jenna Loman seitsemänneksi. ”Omasta mielestäni kisa meni hyvin lukuunottamatta lutzin kaatumista. Oli kiva olla laivalla ja kisata ulkomailla,” luonnehti Sara-Sofia Tallinnan reissua. Myös Jennasta ulkomaan kisa oli kiva juttu, mutta jostain syystä hän jännitti kisaa enemmän kuin aikaisempia kilpailuja: ”Jalat vain tärisivät , joten hypyt menivät pieleen. Piruetit sujuivat silti hyvin. En ole tyytyväinen mutta en jäänyt harmittelemaan asiaa sen enempää. Laivalla oli kivaa Sara-Sofian kanssa.”

Tulokset

Advanced Novice -sarjan lyhytohjelma käytiin lauantaina ja vapaaohjelma sunnuntaina. Kisaan osallistui kaikkiaan 20 luistelijaa, ja kärjen taso oli päätähuimaavan kova vastaten ennemmin suomalaista SM-Junioreiden kuin SM-Noviisien tasoa. Lyhytohjelmassa Meri-Vuokko Hannula sijoittui 11:nneksi, Siiri Tahvanainen 14:nneksi, Jenni Hirvonen 16:nneksi ja Nella Hakala 18:nneksi. Erityisesti Jennin ohjelmassa koettiin tuomaripisteissä melkoinen yllätys, kun puhtaasti ja sujuvasti askeltaneen Jennin askelsarja hylättiin kokonaan – syynä ilmeisesti paikallisten tuomareiden tulkinta askelsarjan sijoittumisesta jääkentälle siten, että se ei kata koko kenttää. Sama askelsarja on saanut kymmeniä kertoja erinomaiset pisteet kotimaisissa kisoissa. Tämä laski harmittavasti Jennin lyhytohjelman pisteitä. Vapaaohjelmassa Siiri onnistui parhaiten Jenni ja Merkku heti hänen takanaan hyvin pienin keskinäisin piste-eroin. Lopputuloksissa Merkku oli 12., Siiri 13. – molemmat ensimmäistä kertaa 80 kokonaispisteen rajan ylittäen ­– Jenni 15. ja Nella 19. Merkku kertoi reissun olleen kaiken kaikkiaan kivan, vaikka omasta mielestään ”parannettavaakin jäi”. Myös Siiri tykkäsi reissusta: ”Oli kiva päästä ulkomaille kisaamaan ja molemmat ohjelmat sujuivat hyvin salchoweita lukuunottamatta”. Jenni käänsi katseen jo viikon päästä tuleviin valintakisoihin: "Vaikka tällä kertaa ei lähtenyt oli silti kiva kisata. Ensi viikonloppuna taas uudet kisat."

Tulokset

Intermediate Novice -kilpailu käytiin sunnuntaina. 10 kilpailijan sarjassa Nelli Mannermaa sijoittui viidenneksi ja Olivia Könönen kahdeksanneksi. Sekä Nelli että Olivia tykkäsivät päästä reissuun pitkästä aikaan, vaikka suorituksiinsa he eivät olleet tällä kertaa tyytyväisiä. ”Oli kiva matkustaa laivalla jo tuttuun paikkaan ja lomalla perheen ja kavereiden kanssa. Kisaaminen oli kivaa vaikka suoritus ei ollut niin hyvä”, analysoi Nelli kisakokemustaan. ”Oli omituista olla ulkomailla. Luistelu oli kivaa vaikka suoritus ei ollut niin hyvä”, totesi puolestaan Olivia.

Tulokset

Luistelijoita luotsasi koko pitkän viikonlopun Ella-valmentaja.