Maisa Manniselle kultaa Noviisien lohkokilpailuista

11.1.2022


Uuden Vuoden kisakausi on päässyt käyntiin kiristyneistä koronarajoituksista huolimatta. Loppiaisena A-silmut ja SM-Noviisit (VO) kisasivat Kauniaisissa ja viikonloppuna Noviisit 2. lohkokilpailuissa Heinolassa. Rajoituksista johtuen lohkokilpailu oli peruutettu junioreilta ja senioreilta.

Kauniaisten kisa oli A-silmuille SB-kisa. Lili Juntunen 9./20 ja Veera Nikkanen 12. saivat mukavasti parannettua kauden parastaan. Isla Taanonen luisteli kisassa 17:nneksi ja Malla Höglund 19:nneksi.

Tulokset

SM-Noviisien kisassa luisteltiin ainoastaan vapaaohjelma. EVT:n kisaajilla oli takanaan joululoma ja 1,5 kuukauden mittainen kilpailutauko ja se näkyi tällä kertaa suorituksissa. Oli kuitenkin hyvä päästä ottamaan tuntumaa kilpajäille ennen kevätkauden tärkeitä kisoja. Siiri Tahvanainen, Jenni Hirvonen ja Saara Marttila luistelivat sijoille 9–11 yhteensä 15 luistelijan kisassa.

Tulokset


Noviisien lohkokisassa Heinolassa Maisa Manninen otti upealla onnistumisella kultaa nuorempien noviisien sarjassa. Ohessa Ella-valmentajan kisaraportti:

Maisa aloitti EVT:n edustuksen lauantai aamupäivällä lähes virheettömällä suorituksella. Maisan luistelu oli varmaa, vaivatonta ja sujuvaa. Piruetit onnistuivat suunnitellusti ja ohjelman osa-alueetkin palkittiin kisan parhailla pisteillä. Maisa siis suoriutui täysin omalla tasollaan ja ansaitsi Nuorempien noviisien sarjan voiton!

Toisena EVT:n tytöistä jäälle astui Sara-Sofia Lahti, jonka suoritus tyydytti sekä valmentajaa että luistelijaa. Suoritukseen mahtui kaksi haparoivaa alastuloa vaikeimmissa hypyissä ja pieni epäonnistuminen vaaka-piruetissa, mutta Ritit olivat sitäkin lennokkaammat ja yhdistelmäpiruetti, Sohvin yksi parhaista elementeistä, onnistui myös! Askelsarjassa oli nähtävissä edistymistä ja iloinen esitys palkittiin viidennellä sijalla.

Kolmantena nuorempien noviisien edustajana oli Alisa Syväoja, joka teki omalla tasollaan hienon onnistuneen suorituksen! Molemmat piruetit onnistuivat hienosti ja hypyistä vain vaikein Flippi-yhdistelmä päätyi jään pintaan. Hyppyjen laatu ei ollut paras mahdollinen, mutta vaikeuksien kautta Alisa tsemppasi tosi upeasti lopputuloksena 10./18.

Tulokset

Vanhemmissa noviiseissa EVT:n edustaja Olivia Könönen ei onnistunut pitkän kisatauon jälkeen selättämään jännitystä täysin, vaan lähes kaikki hypyt jäivät alle oman tason. Onneksi kuitenkin piruettiharjoitukset ja askelsarjan hionta tuottivat tulosta ja onnistuivat kivasti kerryttämään pistepottia, sijoitus 15./18.

Tulokset

Maisan kuva Jari Marttila