Meri-Vuokko Hannulalle huikeat ennätyspisteet ja paikka finaaliin 60+60 -kotikisoista. Saara Marttila hopeafinaaliin.

10.2.2022

Viikonloppuna järjestettiin oma seuran toimesta Myyrmäen jäähallissa SM-Noviisien ja Debytanttien sekä poikien 60+60 -valintakilpailu yhdessä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa. Kilpailuun saivat osallistua syyskaudella kolmelle eri lohkolle järjestetystä kahden lohkokisan sarjasta 60 pisterankingin parasta. Kaikkiaan pisteitä on jahdannut 105 debytanttia ja 118 SM-Noviisia, joten jo 60 parhaan joukkoon pääseminen oli saavutus. EVT:n luistelijoista kisapaikan 60+60 -kilpailuun olivat lunastaneet SM-Noviisit Meri-Vuokko Hannulla, Saara Marttila, Jenni Hirvonen ja Siiri Tahvanainen.

SM-Noviisit kisasivat kahdessa eri ryhmästä: ryhmässä 1 luistelivat Jenni ja Siiri, ja ryhmässä 2 Merkku ja Saara. Sjoitus omassa ryhmässä ei kuitenkaan vaikuta sijoittumiseen pisterankingissa, vaan molempien ryhmien pisteet menevät samaan vertailuun. Jo etukäteen Merkku ja Saara olivat ottaneet tukevan otteen hopeafinaalipaikasta, mutta Jennin ja Siirin olisi pitänyt nostaa aikaisempaa ennätystään 3–4 pisteellä, jotta paikka finaaleihin olisi saavutettu. Näin ei tällä kertaa käynyt, vaan Siiri oli oman ryhmänsä 20./28 pistein 79,11 ja Jenni 23. pistein 78,20. Saara ei myöskään parantanut omaa SB:tään vaan sijoittui ryhmänsä 21:nneksi/26 pistein 81,50. Saaran aikaisemmat ennätyspisteet 84,53 takasivat hänelle kuitenkin hopeafinaalipaikan. Sen sijaan Merkku luisteli superonnistuneen suorituksen tehden kaikki vaikeat hyppyelementtinsä puhtaasti. Niistä kertyneiden bonuspisteiden siivittämänä hänen ennätyksensä nousi huikeisiin pisteisiin 99,21. Itse kisassa pisteet toivat upean viidennen sijan, mutta ennen kaikkea tie aukesi SM-Noviisien finaaliin.

Tulokset

Itse kisajärjestelyt sujuivat loistavasti ja seuramme sai runsaasti positiivista palautetta muilta seuroilta muun muassa erinomaisen laadukkaan striimin, valokuvien ja aktiivisen sometuksen ansiosta.

Kuvat Jari Marttila