Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun fiiliksiä

11.11.2022

Viime viikonloppuna 5.-6.11. käytiin Lahden Isku-Areenalla muodostelmaluistelun SM-sarjojen 1.- valintakilpailu. Kaikissa sarjoissa kilpailu oli läpi viikonlopun erittäin kovatasoista ja yleisö sai nauttia upeista uusista ohjelmista. 

Dream Steps oman lohkonsa viidenneksi 

Seuramme joukkueista kisaurakan ensimmäiseksi aloitti lauantaina SM-noviisijoukkue Dream Steps ohjelmallaan ’Compass Gone Awry – sekaisin mennyt kompassi’. Tämä hienosti ja puhtaasti suoritettu ohjelma vei joukkueen oman lohkonsa 5. pistein 57,65. 

Joukkue joutui odottamaan jäällä alkuveryttelyssä normaalia pidempää ohjelman aloittamista, edellisen joukkueen tuloksia odotellessa. Tästä huolimatta he pystyivät tekemään hienon rutiinisuorituksen. 

-Joukkue ylsi hienosti omalle tasolleen ja suoriutui todella upeasti jännittävässä tilanteessa, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Mari Giers. Koska kyseessä oli vasta joukkueen kauden ensimmäinen kisa, tuli kisasta myös lisämotivaatiota treenaamiseen kohti seuraavia kisoja. 

-Sekä valmennustiimille että tytöille toi tämä lisäboostia treenaamiseen ja tietynlainen näyttämisen halun nälkä jäi hyvällä tavalla näistä kisoista, sanoo Mari pilke silmäkulmassa. 

Tsemppiä treenaamiseen upeat Dream Stepsit! 

Ice Steps SM-junioreiden kilpailun seitsemänneksi 

Joukkueen vastuuvalmentaja Annina Saari kuvasi valmistautumisen kisaan olleen todella hyvää ja joukkueella olleen luottavainen tunnelma lähteä kisaamaan. 

- Joukkueen koko tämän kauden tekemistä on leimannut nälkä mennä jatkuvasti eteenpäin. Koko joukkue on alkukauden tehnyt todella hyvää työtä. Tätä kisaa ennen oli niin luottavainen ja rento tunnelma, kun vain kauden ensimmäistä kisaa ennen voi olla, toteaa Ani. Kisassa lauantaina Ice Steps luisteli lyhytohjelmansa ”Forest Tribe” rauhallisesti ja varmasti, ansaiten suorituksellaan 47,29 pistettä ja tämä vei joukkueen kilpailun seitsemännelle sijalle. 

Joukkueen kisaurakka jatkui sunnuntaina, jolloin he pääsivät ensimmäistä kertaan kisaamaan vapaaohjelmallaan ’Sandy’s Love Story’. Ohjelmaan sattui kisan aikana muutamia kaatumisia ohjelman puolivälissä, mutta niistä huolimatta joukkue pystyi kokonaisuudessaan tekemään hienon ja laadukkaan ohjelman. Lauantain suoritus toi heille vapaaohjelmasta 79,30 pistettä, sekä kokonaisuudessaan 126,59 pistettä ja joukkue pystyi säilyttämään näillä pisteillä kokonaiskilpailun 7. sijan. Molemmat kisasuoritukset olivat Anin mukaan erittäin hyviä, keskittyneitä treenisuorituksia. 

-Vaikka vapaaohjelmaan sattui pieni virhe, ei se poistanut sitä hienoa laatua, mitä joukkue pystyi tuottamaan muihin elementteihin. Monissa elementeissä meni ne tekniset tasot läpi, mitä haettiinkin – näissä elementeissä päästiin myös laatupisteissä vahvasti plussan puolelle. Aissit jatkavat ahkeraa treenaamista kohti Metro areenalla järjestettäviä 2. Valintakilpailuja 3- 4.12.22 ja seuran omia Tikkurila Areenalla järjestettäviä Pikkujoulukilpailuja 10.12.22

Tsemppiä treenaamiseen Aissit!