Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 5.-6.3.2022

3.3.2022

Muodostelmaluistelun Suomen Mestaruus kilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna Tampereella. SM-juniori joukkueemme vastuuvalmentaja Annina Saari kertoi fiiliksiä ja ajatuksia kilpailuun valmistautumisesta:

Kausi 2021-2022 on mennyt Ice Stepsien kohdalla upeasti ja nousujohteisesti. Koronan vuoksi rikkonaisen edelliskauden jälkeen oli ilo huomata, että joukkueen taitotaso on silti entisestään noussut ja sijoituimme 1. valintakilpailuissa (ensimmäistä kertaa moneen, moneen vuoteen) 6. sijalle. Toisessa vk sijoitus oli sama, 6. sija. Kilpailuissa onnistumiset loivat joukkueelle itsevarmuutta ja uskoa omaan tekemiseen.

Edelliskaudella 2020-2021 joukkueen jäällä harjoittelu keskeytyi harmillisesti jo joulukuun 2020 alussa ja seuraavan kerran pääsimme jäälle joukkueena vasta toukokuussa 2021. Yli puoli vuotta poissa jäältä on pitkä aika…

On mahtavaa silti huomata, että sinnikäs Zoomien avulla toteutettu etäharjoittelu ja sen myötä toteutetut viikoittaiset lajiharjoitukset kehittivät joukkueen urheilijoita niin, että kehitystä on koko ajan tapahtunut ja nousu syksyn 2021 valintakilpailuissa oli mahdollista!

SM-kisoihin valmistautuminen on sujunut muutamia tartuntoja sekä tikkejä vaatineita haavoja lukuun ottamatta suunnitelmien mukaan. 😉 Eli perushässäkkää, jota varmasti joka joukkueessa on, kun harjoitellaan paljon ja tavoitteellisesti. Olemme panostaneet ennen kaikkea perusluistelun laatuun, äänettömyyteen ja tulkinnan syventämiseen. Lisäksi olemme hakeneet teknisiin elementteihin edelleen lisää varmuutta.

Tavoitteena SM-kilpailuissa on jatkaa vahvaa nousujohteista kautta, tehdä onnistuneet suoritukset ja olla niihin tyytyväisiä. Meillä on toki pistetavoitteet asetettu, mutta keskitymme vahvasti omaan tekemiseen. Sijoitukset määräytyvät kokonaisuuden mukaan.

Katseet siirtyvät SM:ien jälkeen seuraavaan kauteen valmistautumiseen.  Uusien teemaideoiden avulla pyrimme koreografi Antton Laineen kanssa luomaan mielenkiintoisia, meidän näköisiä ohjelmia ensi kaudellekin! Anttonilla alkaa viides vuosi joukkueen koreografina!


Joukkueen kapteenit Viivi, Aino-Siiri ja Verna lähtevät hyvillä mielin kauden viimeiseen koitokseen.

"Kausi on sujunut hyvin. On ollut kivaa saada kokea jokseenkin ehjä kausi, kun viime vuosi harmillisesti oli todella katkonainen. Ollaan sekä joukkueena että yksilöinä kehitytty tosi paljon, ja ollaan saatu viettää paljon hauskoja hetkiä joukkueen sekä valmentajien kanssa. 

Kauden aikana ollaan keskitytty paljon perusluisteluun sekä ohjelman elementtien tekniseen osaamiseen. Lisäksi on kiinnitetty huomiota tulkintaan ja ison liikelaajuuden saavuttamiseen.

Valmistautuminen SM-kisaan on sujunut pääosin hyvin. Loukkaantumisia on ollut jonkun verran, mutta eipä me tällä kaudella olla varmaan yhdestäkään kisasta normaalilla valmistautumisella selvitty! Se on kuitenkin vahvistanut meitä ja ollaan opittu paljon erilaisista yllättävistä kisaa edeltävistä valmistautumisista. Joukkueella on ollut kisaa edeltävillä viikoilla hyvä fiilis ja määrätietoinen tekemisen meininki.

Ennen SM-kisaa ollaan keskitytty hiomaan kuviot timanttiseen kuntoon ja tekemään eläytymisestä vielä näyttävämpää. Työn tulos näkyy ohjelmissa ja nyt on luottavainen olo lähteä kauden viimeiseen kisaan! SM-kisoissa meillä on tavoitteena tehdä suoritus, johon jokainen voi olla tyytyväinen, ja jossa näkyy kauden aikainen kehitys sekä pisteiden nousu."

-Viivi

"Kausi mennyt ihan jees paitsi ettei päästy puolaa. Ollaan keskitytty elementtien laatuun ja teknisiin elementteihin. SM-kisoissa tavote on hyvät suoritukset mihin voidaan olla itse tyytyväisiä."

-Aino-Siiri

"Ollaan kauden aikana saatu rakennettua tosi vahva ja yhtenäinen joukkue, joka on auttanut puskemaan myös yksilönä jokaista meistä eteenpäin! Kauden aikana saavutettu tulos on motivoinut koko joukkuetta treenaamaan entistä kovemmin kohti uusia tavoitteita. 

Yhteistä kisamatkaa ollaan saatu odotella, joten on ihanaa, että päästään Tampereella nauttimaan kauden viimesestä kisaviikonlopusta joukkueena!"

-Verna