Oona Ounasvuoren upea debyytti Finlandia Trophyssa

11.10.2021

Taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo miteltiin kuluneena viikonloppuna lukuisten kansainvälisten huippuluistelijoiden tähdittämänä. Suomea edustanut Oona Ounasvuori debytoi kilpailussa hienosti uusin ennätyspistein 162,68 sijalle 14./26.

Tämänvuotinen Finlandia Trophy oli poikkeuksellisesti nelipäiväinen runsaan osanottajajoukon vuoksi. Kilpailusta teki erityisen myös sen toteutuminen pitkään jatkuneen koronarajoitusten hallitseman aikakauden päätyttyä. Usealle luistelijalle kyseessä oli ensimmäinen kisa yli vuoteen suuren yleisön edessä, ja taitoluistelukansa pääsi vihdoin seuraamaan idolejaan livetilanteessa.

Suomella oli kilpailussa edustajat kaikissa neljässä lajissa. EVT:n SM-senioreista kilpailuun osallistui ainoastaan Oona Ounasvuori Emmi Peltosen jouduttua valitettavasti vetäytymään loukkaantumisen vuoksi. Oonalle kosketus Finalandia Trophyn jäähän kotiyleisön edessä oli ensimmäinen. Uuden kokemuksen tuoma jännitys näkyikin lyhtyohjelmassa, johon sattui harmittavia pistesaldoa rokottaneita teknisiä vihreitä hyppy-yhdistelmän helpottuessa ja kolmoisflipin päätyessä jäänpintaan. Vahva luistelutaito ja upea esiintyminen toivat haparoinnista huolimatta pisteet 49,13 ja 21:nnen sijan. Puhdas, virheetön vapaaohjelma sen sijaan oli parasta Oonaa mitä olemme koskaan saaneet nähdä – upea onnistuminen juuri oikeaan paikkaan! Uudet vapaaohjelman ennätyspisteet ovat 113,53. Vapaaohjelmassa Oona oli 12:nnella sijallaan paras suomalaisluistelija ja lopputuloksissa hän jäi vain kaksi sijaa lyhytohjelmassa suomenennätyksen tehneen Jenni Saarisen taakse.

Naisten sarjan voiton vei nuori Venäjän Kamila Valieva vapaaohjelman maailmanennätyslukemin 174,31, yhteispisteet 249,24. Myös muut palkintosijat menivät odotetusti Venäjälle Elizaveta Tuktamyshevan ottaessa hopeaa ja Alena Kostornaian luistellessa pronssille.