SM-Noviisien ja Debytanttien 2. lohkokisassa useita SB-tuloksia

28.11.2021

Viikonloppuna kisattiin Kuopiossa SM-Noviisien ja Debytanttien lohkon 2 toinen lohkokilpailu. Kisaan osallistui EVT:stä yksi debytantti ja viisi SM-Noviisia, joista yhtä lukuunottamatta kaikki tekivät henkilökohtaisen yhteispiste-ennätyksensä. Samalla luistelijat varmistelivat paikkojaan helmikuussa käytävään 60+60-kilpailuun, jonka jälkeen jaetaan paikat kulta- ja hopeafinaaliin. Odotamme STLL:n viralliset rankingtulokset ennen paikkojen julkistamista, mutta epävirallisesti tilanne näyttää oikein hyvältä.

SM-Noviisien kisassa tällä kertaa parhaiten sijoittunut ja ennätyksensä luistellut Meri-Vuokko, 9./43, kertoi kisareissun olleen hauska: "Lyhkäriin ja vappikseen jäi parannettavaa seuraavia kilpailuja varten, mutta yhteispisteisiin olen melko tyytyväinen". Selkäkipujen vuoksi viime viikot harjoituksia väliin jättäneelle Saaralle, sijoitus 11., kilpailu oli varsinainen taistelureissu: "Sattui paljon, molemmissa ohjelmissa, ja jouduin ottamaan jo ennen kisaa särkylääkkeitä. Erityisesti vappista pelotti hieman lähteä luistelemaan kun häntäluu kipeytyi lyhkärissä sattuneessa kaatumisessa. Mutta kuitenkin oli ihana luistella, varsinkin lyhkäriä, ja minulla oli vapautunut fiilis. Vaikka vappikseen tuli isoja virheitä, olen tyytyväinen korkeisiin komppareihin." Myös Saara paransi kisassa omaa ennätystään. Kolmas ennätyksensä parantaja oli 16:nneksi sijoittunut Jenni: "Molemmat ohjelmat olivat melko ehjiä kokonaisuuksia. Pieniä virheitä sattui kyllä matkaan. Oli kiva kun sai parannettua uusia vappis- sekä kokonaispisteitä." Epäonnisen lyhkärin mutta oivallisen vappiksen luistellut Siiri sijoittui 23:nneksi. "Lyhkäri ei mennyt ihan putkeen mutta vappiksesta löytyi positiivisia onnistumisia", kommentoi Siiri ytimekkäästi. Ja vieläkin ytimekkäämmin totesi myöskin ennätyksensä tehnyt Nella: "Oli kivaa, olen tyytyväinen". Nellan sijoitus isossa kisassa oli 34.

Tulokset

Hanna-valkun kisaraportti:

Lauantaina 27.11. käynnistyi SM-noviisien ja debytanttien 2. Lohkokilpailu Kuopion Niiralanmontussa debyjen kovatasoisella sarjalla. Mukana kisareissulla olivat Nelli Mannermaa, Saara Marttila, Jenni Hirvonen, Meri-Vuokko Hannula, Siiri Tahvanainen ja Nella Hakala. Kaikkien tavoitteena oli luonnollisestikin lähteä korottamaan henkilökohtaisia ennätyspisteitä.

Nelli suoriutui vauhdikkaasti vapaaohjelmastaan. Hyppyelementeistä lähiviikkoina kovasti harjoiteltu 2F+2Lo+2T ei tällä kertaa onnistunut suunnitellusti vaan jäi kahden hypyn yhdistelmäksi. Nelli pääsi yrittämään uudelleen kolmen hypyn yhdistelmää heti seuraavassa elementissä ja onnistui tekemään hienosti lennokkaan 2Lo+eu+2S -yhdistelmän. Nelli oli ohjelman jälkeen itse erittäin tyytyväinen lentävään vaakapiruettiin, joka aiemmin on aiheuttanut epävarmuutta. Pisteet olivat muutamasta virheestä huolimatta hiukan paremmat kuin edellisessä lohkokilpailussa, joten kilpailusta jäi ihan hyvä tunne.

SM-Noviisien lyhkärissä jännitettiin jälleen tuomaripaneelin pistelinjausta, joka aiemmin syksyllä Savonlinnan lohkokilpailussa jäi ihmetyttämään. Kuopion tuomaristo tarkasteli suorituksia jälleen suurennuslasilla, mutta onneksi linja oli Savonlinnaa inhimillisempi.

Jenni ja Saara aloittivat urakkansa vahvasti luistellen. Jenni onnistui hyppyelementeissä, kaksoisakselikin pysyi hienosti pystyssä, joskin tällä kertaa hiukan vajaana. Esiintyminen oli vauhdikas ja rempseä. Selkäkivuista viime viikot kärsineellä Saaralla akselin alastuloon tuli virhe, ja hän satutti häntäluunsa kaatuessaan. Onneksi kaatumisesta aiheutunut häntäluun kipeytyminen ei tuntunut vaikuttavan loppusuoritukseen. Ohjelma oli tyylikäs, ilmeikäs ja lennokas. Meri-Vuokko teki napakan verryttelyn jäljiltä ohjelmaan hienon kaksoisakselin, mutta valitettavasti salchowin ponnistuskaari jäi vajaaksi ja alastulo päätyi jään pintaan. Ohjelma oli kaunis ja herkkä ja piruetitkin pyörivät hyvin.

Nella luisteli ensimmäisen kauden SM-noviisina tässä lohkokilpailussa oikein mallikaan lyhkärin. Vauhtia ja ilmettä tuntui valmentajan silmään olleen enemmän kuin aiemmin, mikä on hienoa! Siirillä ei ollut valitettavasti tällä kertaa lyhkäripäivä. Taustalla kummitteli taannoinen sairastelu, jonka vuoksi harjoitukset olivat jääneet vähäiseksi. Pisteet eivät olleet Siirin omaa tasoa, mutta tarmokas Siiri käänsi katseet tsemppiasenteella kohti tulevaa ja seuraavaa vapaaohjelmapäivää.

Sunnuntain vapaaohjelmapäivään lähdettiin talvisen lumisateen saattelemana uudella energialla. Nella jatkoi napakalla linjalla tehden puhtaan ohjelman. Pisteetkin kohenivat edellisestä lohkokilpailusta hyvin ja suoritukseen saattoi olla tyytyväinen. Siirin vapaaohjelma oli vapautunut, hyvävauhtinen ja elementitkin sujuivat. Olemme erittäin iloisia kahdesta onnistuneesta kaksoisakselista sekä vain hieman vajaasta kolmoissalchowista. Hieno nousu Siiriltä epäonnisen lyhkärin jälkeen! Jenni onnistui ohjelmassaan niin elementeissä kuin viimeisen päälle viritetyssä esiintymisessä upeasti nostaen yhteispisteitään hienosti yli 80:n. Merkku puolestaan räväytti ohjelmassaan hienon kolmoistulpin sekä kaksoisakselin. Ohjelma oli jälleen vauhdikas ja koreografian hionta on tuonut tulosta. 

Saara lähti vapaaohjelmaan sisukkaasti kipeästä häntäluusta huolimatta. Luistelu oli laadukasta ja kaunista katsottavaa. Hyppyelementtien paria helpotusta lukuun ottamatta ohjelma oli olosuhteisiin nähden oikein tyylikäs. Komponenttipisteet olivat tällä kertaa kohdillaan ja ennätyspisteet nousivat myös Saaralla.

Kaiken kaikkiaan oikein hyvä vapaaohjelmapäivä meikäläisillä ja kerätyt kilpailun kokonaispisteet ilostuttivat urheilijoita.