Tuusulasta komea voitto Ellen Fäldtille

9.2.2022

Tuusulan luistelijat järjesti ISU arviointisarjojen kutsukilpailun kuluneena viikonloppuna Hyrylän urheilupuiston jäähallissa. Lauantain vastaisena yönä alkanut lumimyräkkä toi haasteita aivan jokaiselle. Niinpä sitten lauantain osalle tuli peruutuksia, jotka myöhemmin aikaistivat kilpailua liki tunnilla. EVT:n kilpailutiimille iso kiitos: informaatio pelasi ja seuramme tytöt tulivat ajoissa paikalle. Ilman kisatiimin Laura Lomania ja Petra Fäldtiä olisi ollut haastavaa olla ajantasalla tapahtumien kulusta. Kiitos molemmille!

Sunnuntain nuorempien A-Silmujen kilpailussa Ellen Fäldt suorastaan lensi jäällä, sillä niin hyvä vauhti oli läpi koko ohjelmasuorituksen. Sama lento jatkui myös hypyissä. Kolmen kaksoishypyn yhdistelmä onnistui sekä muut vaikeat kaksoishypyt. Vaikka viimeinen piruetti horjahti ja siitä koitui yhden vaikeustason menetys, se ei haitannut ohjelmaa. Yhteispisteet 34,99 ja yli kahden pisteen turvin kotiin tuomisina oli voitto ja komea pokaali.

Samassa sarjassa luistellut Isla Taanonen oli myös varma otteissaan. Hypyt sujuivat ja piruetit pyörivät. Vauhdikas ohjelma toi 26,51 pistettä ja sillä sijoitus kuudes 14 luistelijan sarjassa.

A-Silmujen toinen ryhmä kisasi lumilauantaina. Vanhemmat A-Silmut esittivät ohjelmansa vauhdilla. Lili Juntunen suoriutui lennokkaasta ohjelmastaan hyvin ja palkittiin kisan neljänneksi korkeimmilla esittämispisteillä. Lopputuloksissa Lili nappasi kovassa sarjassa kuudennen sijan. Seurakaveri Veera Nikkanen oli tuloksissa heti seuraavana. Ohjelman vaikeustasoa on nostettu ja tällä kertaa kaksoislutz päätyi kaatumiseen muuten hyvin edenneessä koreografiassa. Malla Höglund oli kahdeksas luistellen niinikään varmasti ja nukkekoreografiaansa viehättävästi tulkiten.

SM-Noviisit-sarjassa luisteli Nella Hakala, joka oli lauantain lyhytohjelmassa12. Reipas ohjelmakoreografia on Ella Ikosen käsialaa ja se sopi vauhdikkaalle luistelijalle erinomaisesti. Vapaaohjelmaan sattui kaksi kaatumista, jotka verottivat vaikean ohjelman pisteitä. Lopputuloksena 14. sija.

Kansalliset Noviisit luistelivat niinikään ikäryhmittäin. Nuoremmissa noviiseissa kilpailuun osallistunut Sara-Sofia Lahti osoitti jälleen hyvät kilpailuhermonsa pitäen vapaaohjelman vaikeat elementit koossa lutzin haparoinnista huolimatta. Lopputuloksena seitsemäs sija 17 luistelijan sarjassa.

 Vanhemmissa Noviiseissa EVT:n luistelijat edustivat seuraansa parhaalla mahdollisella tavalla, ja ohjelmat olivat ryhdikkäät. Vaikka matkaan mahtuikin haparointeja ja muutama kosketus jäänpintaan, nähtävissä oli hienoa taistelutahtoa. Se mikä meni pieleen kompensoitui kahta parempana heti seuraavassa elementissä. Olivia Könönen tulkitsi ohjelmansa jokaista vartalonliikettä myöten, vaikka musiikki alkoi väärästä kohdasta aiheuttaen kiirettä. Jenna Loman puolestaan viihdytti katsojia – jotka pitkästä aikaa pääsivät jäähallin sisään – upealla vauhdillaaan. Olivian loppusijoitus oli yhdeksäs ja Jennan kymmenes 15 luistelijan joukossa.

 Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun ISU-sarjojen mestaruuskisoja, jotka pidetään päällekkäin kahdessa jäähallissa Pirkkolassa sekä Matinkylässä. Sitä kohti harjoittelu jatkuu!

 Kiitos, kumarrus ja halaus kaikille osallistujille!

t Sirkka

TULOKSET

Kuvat Jari Marttila