Valintaleirien tunnelmia

26.5.2024

Nea Huolman osallistui yksinluistelun nuorten Projektiryhmän valintaleirille 13.-15.5.2024 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä yhdessä valmentajansa Elina Bäckin kanssa. Isla Taanonen puolestaan sai kutsun yksinluistelun nuorten maajoukkueen valintaleirille 20.-22.5.2024 Vierumäelle ja osallistui leirille yhdessä valmentajansa Elina "Ella" Ikosen kanssa. Suomen Taitoluisteluliitto kutsuu määrittelemiensä kriteereiden perusteella luistelijoita ko. valintaleireille edeltävän kauden aikana annettujen näyttöjen perusteella.
 

Molemmat leirit alkoivat kokoontumisella luentokaareen, jossa valitsijaryhmä avasi hieman
valintakriteerejään ja leirin kulkua. Päivät koostuivat jääharjoitteista ja erilaisista fyysisitä testeistä, joilla mitattiin muun muassa voimaa, nopeutta ja ketteryyttä. Luonnollisesti leirien alussa ilmassa oli jännitystä, mutta vähitellen leirien edetessä tunnelma vapautui ja molemmat tytöt pystyivät suoriutumaan hyvin omalla tasollaan. Molempien tyttöjen mielestä leiri oli aika rankka, mutta silti hyvin opettavainen ja antoisa kokemus. Isla iloitsi myös uusista luistelijaystävistä, joita leiriltä sai.

 

"Nea suoriutui valintaleiristä hienosti ja pystyi näyttämään vaadittuja asioita omalla tasollaan. Kaikkina päivinä oli jännitystä ilmassa, mutta leiri oli kaiken kaikkiaan upea kokemus ja sieltä lähti mukaan paljon uusia harjoitteita ja oivalluksia. Valmentajana kokemus oli antoisa ja mukaan tarttui erilaisia uusia harjoitteita mm. hyppyihin liittyen. Mielestäni oli todella tärkeää, että luistelijan valmentaja pystyi osallistumaan leirille ja olemaan luistelijan tukena tärkeässä ja jännittävässä paikassa. Jäämme odottamaan ja jännittämään valintaleirin tuloksia", Elina summasi kokemusta.
 

 

"Nuorten maajoukkueen valintaleirikutsu oli iloinen yllätys sekä valmentajalle että luistelijalle. Jo pelkästään se, että meidät oli noteerattu kutsulla, oli upea juttu! Kutsun yllätettyä lähdimme Vierumäelle hieman lyhyellä valmistautumisella lomaviikkojen jälkeen. Alun jännityksen jälkeen Isla pystyi suoriutumaan hyvin omalla tasollaan. Viimeisenä päivänä jäänäytöissä haluttiin nähdä vaikean hyppy-yhdistelmän lisäksi valitsijaryhmän antamat yksilölliset näytöt sekä omavalintaiset elementit. Islalta haluttiin vielä nähdä kolmoistulppi ja itse valitsemaksi elementiksi valitsimme kolmoissalchowin ja kolmoisritin. Isla sai onneksi onnistumisen salchowissa, joka oli jäänyt edellisiltä päiviltä vähän hampaankoloon. Fyysisten testien viimeinen osuus oli valojänisjuoksu. Sain valmentajana seurata sitä ylpeydellä, kun Isla oli sinnikkäin juoksija ja pyyhälsi viimeisen kierroksen ylhäisessä yksinäisyydessään", Ella kommentoi.
 

"Kokemus oli meille molemmille antoisa. Leirin ilmapiiri oli kannustava ja positiivinen. Luistelijat tulivat hyvin toimeen keskenään ja kannustivat toisiaan jännittävissä tilanteissa. Oli kiva huomata, että olemme EVT:ssa harjoitelleet ihan oikeita asioita. Oli myös tärkeää nähdä, mitä liiton ryhmissä testataan, jotta harjoittelua voi vielä entisestään tarkentaa ja suunnata oikeisiin asioihin. Valmentajan taskuun jäi hyvien harjoitteiden lisäksi kolmoishyppyjen silmänruokaa nuorten maajoukkueryhmän jäitä seuraillessa. Oli myös tärkeää nähdä, missä me EVT:ssa menemme omien luistelijoidemme kanssa ja mitä asioita vaaditaan Suomen kärkiryhmiin pääsemiseksi. Taso on kova!", Ella jatkoi vielä.

 

Kesäkuun aikana liitto ilmoittaa valinnoistaan nuorten Projektiryhmään ja nuorten maajoukkueeseen. Jäämme jännittyneinä odottamaan valintojen ratkeamista, mutta kävi miten vaan, niin iloitsemme saaduista kutsuista ja kokemuksista. Hyvä tytöt ja valkut!