Oona Ounasvuorelle MM-rajan ylitys ennätyspisteillä Nebelhorn Trophyssa. Kansallisten sarjojen kauden avaus Hämeenlinnassa.

26.9.2021

Viikonloppuna kilpailtiin niin kansainvälisissä kisoissa kuin kotimaassakin. Oona Ounasvuori avasi kautensa upeasti Nebelhorn Trophyssa Oberstdorfissa ja teki uuden kansainvälisen piste-ennätyksensä 155,67. Sijoitus 37 luistelijan kilpailuissa oli hienosti 11. Samalla hän ylitti ISU:n MM-kisoihin asettaman pisterajan. Oonan kilpailut jatkuvat kahden viikon kuluttua Finlandia Trophy Espoossa.

Kotimaassa Hämeenlinnassa käyty HTL Cup käynnisti puolestaan kansallisten sarjojen kilpailukauden. Junioreiden lyhytohjelmakisaan starttasi kaikkiaan 40 luistelijaa. Aikataulullisista syistä vapaaohjelmaan etenevien määrää rajattiin 18:aan. EVT:n edustajat Janette Mettälä, Jenni Aalto ja Cecilia Wächter selvittivät ongelmitta tiensä jatkoon ja ottivat lopputuloksissa sijat Janette 12., Jenni 15. ja Cecilia 16. Sinna Mallander luisteli ensimmäistä kertaa Juniorit-sarjassa ja karsiutui tällä kertaa jatkosta. Myös Cecilialle kisa oli ensimmäinen Junioreissa.

Noviisien sarjat oli jaettu kolmeen eri ikäkategoriaan. Vanhimmissa Noviiseissa EVT:llä ei ollut edustajia. Vuonna 2008 syntyneiden Noviisien sarjassa Olivia Könönen teki onnistuneen suorituksen ja jäi vain täpärästi palkintosijoilta olleen hienosti 4./23. Alisa Syväoja luisteli 13:nneksi ja jo Oulussa kisatuntumaan päässyt Jenna Loman 16:nneksi.

Myös nuoremmissa, vuonna 2009 syntyneissä, Noviiseissa kisanneelle Sara-Sofia Lahdelle Hämeenlinnan kilpailu oli jo kauden toinen kisa. Sara-Sofia paransi pistesaldoaan peräti kolmella pisteellä viikon takaisesta Oulu Skate -kilpailuista ja ylsi 19 luistelijan sarjassa hienosti 12:nneksi.

EVT:n luistelijoiden tulokset

Kuva: Jari Marttila