Yksinluistelijoilla lupaava kisakauden aloitus Skate-Espoossa

5.9.2021

Kolmipäiväinen Skate-Espoo -aloituskilpailu avasi SM-sarjojen, debytanttien ja A-silmujen kisakauden. Juuli Kesker ylsi huippusuoritukseen korkeatasoisessa SM-Junioreiden sarjassa ylittäen reilusti 100 pisteen rajan ja sijoittuen viidenneksi. A-silmuista hopeaa Ellen Fäldtille. SM-Noviisien sarjassa useita ennätyspisteitä ja hyviä sijoituksia. EVT:n luistelijoita oli mukana kaikkiaan viisi A-silmua, kaksi Debytanttia, neljä SM-Noviisia sekä yksi SM-Juniori.

Kilpailu käynnistyi perjantai-iltana A-silmujen sarjalla. Ellen Fäldt onnistui kaudenavauksessaan loistavasti teknisesti korkeatasoisella ohjelmalla ottaen hopeaa 24 luistelijan sarjassa. Iloinen hopeapokalisti oli tyytyväinen kauden ensimmäiseen kisaan ja uusiin ennätyspisteisiinsä 34,50: ”Oli kiva päästä uudella ohjelmalla kisoihin vaikka vähän jännittikin. Hyppyjen puhtauksiin jäi vielä parannettavaa seuraaviin kisoihin.”

Myös Lili Juntunen vakuutti tuomarit uudella vauhdikkaasti svengaavalla ohjelmallaan. Vaikka pieniä teknisiä virheitä tulikin pitkän kilpailutauon jälkeen, oli musiikintulkinta ja esiintyminen vakuuttavaa. ”Oli kiva päästä kisaamaan pitkästä aikaa livenä. Tämä oli hyvä aloituskisa kaudelle ja tästä on hyvä lähteä parantamaan tulosta. Ohjelmamusiikistani tulee hyvä fiilis ja sitä on ihanaa esittää.”, kommentoi 11:nneksi luistellut Lili suoritustaan.

EVT:tä edustivat kisoissa myös Veera Nikkanen, Isla Taanonen ja Malla Höglund, jotka luistelivat ensimmäistä kertaa A-silmuissa. Uudet kauniit ohjelmat ovat jo hyvää vauhtia tulossa haltuun. 20:nneksi luistellut Veera kertoi kisoissa olleen hauskaa: ”Oli kivaa päästä kisaamaan ISU-kisaan. Vaikka tuli pari pyllähdystä niin ei harmittanut, jäi vaan parannettavaa ensi kisaan.”

Kisassa 22:nneksi tullut Isla kertoi jännittäneensä ensimmäistä kisa uudessa sarjassa: ”Onnistuin pirueteissa mutta hypyissä on parannettavaa. Onneksi ISU-arviointi antaa selkeän palautteen niin tietää mitä pitää parantaa. Siksi halusinkin siirtyä A-silmuihin.” Mallan sijoitus ensimmäisissä A-silmukisoissaan oli 23.

Lauantai-aamun aloittivat vanhemmat debytantit. EVT:n Minja Kostermaa ja Nelli Mannermaa kisasivat niinikään ensimmäistä kertaa debytanteissa. Minjan sijoitus uudella ohjelmallaan 21 luistelijan kisassa oli 16. ja Nellin 18. Minja tuumi, että "kisa meni hyvin vaikka parennettavaa jäi." Nelli oli Minjan kanssa samoilla linjoilla ja kommentoi kisaa: ”Oli ihan kiva kisata mutta parannettavaa jäi esittämiseen ja hyppy-yhdistelmiin.”

Lauantai eteni SM-Noviisien ja SM-Junioreiden lyhytohjelmilla ja huipentui sunnuntain vapaaohjelmiin. SM-Noviiseissa Meri-Vuokko Hannula teki teknisesti upean lyhytohjelman ennätyspisteillään 33,54 ja pääsi lähtemään vapaaohjelmaan kuudennelta sijalta kaikkiaan 26 luistelijan kisassa. Saara Marttilalla oli epäonnea teknisissä elementeissä mutta tuomarit arvostivat esityksen korkealle, mikä toi erinomaiset komponenttipisteet. Sijoitus lyhytohjelman jälkeen oli 14. Jenni Hirvonen onnistui tasaisen varmasti iloisessa ohjelmassaan ja sijoittui lyhytohjelman 16:nneksi. Siiri Tahvainen teki vahvan teknisen suorituksen ensimmäisissä SM-Noviisikisassaan ja sijoittui 20:nneksi.

Sunnuntain vapaaohjelmiin SM-Noviiseille sattui sekä hienoja onnistumisia että epäonnea. Saara luisteli laadukkaan, herkän vapaaohjelman, joka oli kisan neljänneksi paras. Loppusijoitus oli hienosti seitsemäs uusin ennätyspistein 84,40. ”Oli rento olo kisata mutta kaksoisakseleiden hyppääminen jännitti kovasti. Harmittaa, kun ne sujuivat verkassa, mutta eivät itse kisassa. Muilta osin olen tyytyväinen. Olin yllättynyt ennätyspisteistä kun tein kuitenkin suuria virheitä, ja erityisen iloinen vappiksen askelsarjan tasosta 3.”, analysoi Saara.

Toinen päivän onnistujista oli Siiri, joka ansaitsi vapaaohjelmassaan bonuspisteet sekä 2A:sta että 3S:stä, ja nousi korkeilla teknisillä pisteillä lopputuloksissa sijalle 12. ”Lyhkärissä kaikki ei onnistunut ihan niin hyvin kuin voisi. Vappiksessa asiat onnistuivat paremmin.”, kommentoi Siiri avauskisaansa.

Kuumassa ryhmässä luistelleella Merkulla oli epäonnea uuden vapaaohjelmansa kanssa ja hän ei saavuttanut omaa perustasoansa. ”Lyhkäriin olin tyytyväinen vaikka parannettavaa jäikin. Oli kiva aloittaa kisa onnistuneella suorituksella! Vappis sen sijaan ei sujunut ollenkaan vaikka verkassa kaikki tuntui hyvältä ja elementit sujuivat.”, pohti lopputuloksissa 14:nneksi sijoittunut Merkku.

Jenni lähti rohkeasti tekemään vapaaohjelmaansa kolmoistulppia, ja vielä tässä kisassa se ei sujunut. Ohjelma sujui kuitenkin muilta osin hyvin ja Jenni nosti pykälällä sijoitustaan ollen kisan 15. Jenni pohti avauskisaansa: ”Lyhytohjelmaan tuli pieniä virheitä, mutta kokonaisuus oli suht ehjä. Uudessa vapaaohjelmassa oli onnistumisia ja epäonnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja.” SM-Noviisit kisaavat seuraavan kerran jo kahden viikon päästä Oulussa.

Seuran uunituore SM-Juniori Juuli Kesker teki loistavan kaudenavauksen erittäin korkeatasoisessa kilpailussa, jossa luisteli useita nuorten maajoukkueen sekä maajoukkueen jäseniä. Juuli oli lyhytohjelman jälkeen 19 luistelijan sarjassa yhdeksäs mutta nosti laadukkaalla vapaaohjelmallaan sijoitustaan neljä pykälää ollen kokonaiskisassa viides uusilla huikeilla ennätyspisteillä 108,68. Juuli kommentoi kisaa: ”Kisakausi alkoi todella nopeasti sarjavaihdoksen takia, mutta menin avauskisaan yllättävän rauhallisin mielin. Tavoitteena oli rikkoa viime kauden piste-ennätys ja ylittää 100 pistettä. Komponentit ovat nousseet positiivisesti ja pistetavoite ylittyi miltei 10 pisteellä. Olen tyytyväinen molempiin suorituksiini ja toivon loppukauden sujuvan samalla tavalla ja ilman vammoja.”

Kiitokset pitkän kisaviikonlopun tehneelle Ella-valmentajalle luistelijoiden luotsauksesta lempeänvarmasti läpi kisapäivien!

EVT:n luistelijoiden tulokset